• jbanner1
  • jbanner2
  • jbanner3
  • jbanner4
  • jbanner5
  • jbanner6
  • jbanner7
  • jbanner8
  • jbanner9
  • jbanner9b

Vanochtend deed ik een test. Een test om te ontdekken wat mijn passie is, mijn missie is, en al dat soort zaken die je de laatste tijd voortdurend tegenkomt. Over overvloed, je hart en je talenten volgen, vrijheid, en zo. Gewoon, die zaken waar ik ook altijd mee bezig ben.


Ik deed de test ter bevestiging maar schrok me een hoedje.

Er kwam ineens een heel andere uitslag. Nee, het was even niet langer mijn passie om te zingen, of piano/gitaar/trekzak te spelen, of toneel te spelen, of te schrijven, dit alles met of zonder mensen. Mijn passie bleek voornamelijk NIETS DOEN. Echt NIETS DOEN. Wat een verrassing!

Dus:
NIET mediteren om mijn hoofd leeg te krijgen, rustig te worden, gedachten in wolkjes aan me voorbij te zien gaan, te zakken in een grote leegte.
NIET ademhalen tot diep in mijn buik, rustig, 4 tellen in, 6 tellen uit
NIET visualiseren
NIET duiken in mijn creatieve bron, om iets nieuws te verzinnen, iets dat nog nooit bedacht was.
NIET op pad om nieuwe contacten te leggen
NIET mailen, linken, nieuwsbrieven, bloggen, facebooken, webinarren, bellen, strategisch denken, of wat dan ook
NIET voorbereiden, uitvoeren, reflecteren
NIET lezen, onderzoeken, uitzoeken
zelfs NIET op vakantie, of zo..

NIETS van dat al
Pfff. Nee, ik moest er niet aan denken. Wat een gedoe. Wat een moeite. Ik werd er bij voorbaat al doodmoe van.

Ik wilde gewoon NIETS DOEN

Dus dat deed ik. Waarbij bleek dat niets doen nog niet zo eenvoudig is. Een hele klus, feitelijk.
Wat blijkt? DOEN is nog steeds DOEN. En er is nog steeds een slagingskans aan verbonden; lukt het of lukt het niet. Mijn voorlopige conclusie: Niets doen KAN niet! Voordat ik het in de gaten heb ben ik al aan het denken, en schieten me dingen te binnen, wil ik koffie zetten, wil ik overeind springen, en tegelijkertijd bedenk ik me: zitten is ook al iets DOEN. Dus dan maar liggen? Maar dan val ik misschien weer in slaap. En slapen DOE je ook.... etc. etc. etc.

Nee, NIETS DOEN blijkt voornamelijk: wat aan keutelen, aanrommelen, frutselen, ditjes, datjes, zusjes en zo. Je lekker relaxed van het ene naar het andere bewegen.

Ik dacht, ik schrijf er even wat over, voordat ik weer verder ga. Met mijn passie voor niets doen. Om te zien of dat me nog iets anders oplevert. En ik maak er meteen mijn missie van: Doe gewoon lekker met me mee! 

En laat vooral NIET weten wat het jou oplevert. En let ook NIET op je gedachten, gevoelens, lichamelijke reacties. Niets van dat al. Lekker NIETS DOEN.