• jbanner1
  • jbanner2
  • jbanner3
  • jbanner4
  • jbanner5
  • jbanner6
  • jbanner7
  • jbanner8
  • jbanner9
  • jbanner9b

In de vakantie sta ik wat stil. Sterker nog, ik zak wat weg.


Een vervelend gevoel. Het bruisen, borrelen, aanvullen, invullen, de invallen, in vorm gieten, uitzenden, op gang brengen .... Actie! Dit alles lijkt heel ver weg. Onmogelijk zelfs. Verleden tijd. Zorgen doemen op. Twijfel. Angst. Angst zegt dat mijn plannen never nooit gaan lukken en bestrijdt zo de Grootse Dromer in mij. Die steeds kleiner wordt. Bijna haar mond houdt. Stil valt. Waarmee Angst zou winnen. En ik terug neig te grijpen naar 'oud en vertrouwd (en dus veilig)': een vaste baan, vaste uren, een vaste methodiek, een vast programma, om dan maar liever genoegen te nemen met iets wat niet of niet helemaal bij me past. En langzaam 'dood' gaan (ja ja, de Dramaqueen aan het woord, ik weet het).

Stom dat ik steeds in de valkuil stap dat ik denk dat ik dit met PRATEN op kan lossen, dat ik me hier met WOORDEN uit kan lullen. Dat is niet zo!
Woorden houden me in het oude vertrouwde, houden me in de kramp, de gebaande, warrige, verwarde paden in mijn hoofd.

Maar ik zoek toch naar een Nieuwe Kijk? Die vind ik alleen als ik in ACTIE kom. En daarvoor moet ik een besluit nemen. Mezelf een schop onder mijn kont geven.

Jolanda, je gaat NU zitten. Zoek de stilte. En duik dan in de rol van Speler, de Onderzoeker, de Nieuwsgierige: Zet een stip, type een letter, vorm een toon. En laat dit je de weg wijzen naar iets nieuws. Iets sowieso prachtigs. Omdat je het nog nooit eerder hebt gemaakt. Gedacht. Gedaan.

Het is niet interessant of dit nieuwe voor de buitenwereld interessant is; Het is mateloos interessant dat het mij weer in contact brengt met het weten:

Alles is mogelijk!

Ik kan NU mijn lied, tekening, verhaal, mijn LEVEN, een andere wending geven. Sterker nog: ik heb het alweer gedaan! Ik heb mijn verkrampte verhaal omgebogen in Zin. In een handomdraai.

Dit geeft me ruimte, een gevoel van vrijheid, wijdsheid, vuur, leven! Wat dan weer de 'Stip', of de 'Toon', of de 'Opmaat' is voor het verdere ontvouwen van mijn weg.

Ben jij dat gevoel van ruimte, vrijheid, leven, vuur kwijt? Geloof je het niet (meer)? Vind je het 'wadiwadi', 'lariekoek', maar raakt het stiekem toch je verlangen? Maak dan nu direct een afspraak en je zult zien: het contact met het WETEN – ALLES IS MOGELIJK! – is snel gemaakt!

En zeker weten dat jij dan straks anders aan het werk gaat. Speels. Creatief. Improviserend. Vol vuur!