• jbanner1
  • jbanner2
  • jbanner3
  • jbanner4
  • jbanner5
  • jbanner6
  • jbanner7
  • jbanner8
  • jbanner9
  • jbanner9b
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/GriekseGodin.JPG'
There was a problem loading image 'images/GriekseGodin.JPG'
GriekseGodin.JPG

Vannacht droomde ik


dat ik een Griekse Godin was! Evenwichtig en stralend bewandelde ik de gouden straten van Athene.
Ik droomde dat ik zo IN deze rol, in deze glorieuze cirkel, kon stappen, maar er ook weer UIT. Het voelde zo goed dat ik er wel IN wilde blijven.

De droom is een logisch gevolg van mijn zoektocht naar mijn 'higher self', zo'n term die je deesdaags telkens tegenkomt. Sinds een tijdje begin ik de dag met de vraag aan mijn 'Hogere Zelf, of, in mijn geval mijn Vlammende Zelf' wat deze dag belangrijk voor me is. Ik heb een prachtig plekje gevisualiseerd waar mijn Vlammende Zelf woont. Heel mooi, in een huis met veel ramen, een mooie grote veranda, aan een meertje, waar gouden zonnestralen het water telkens op een ander plekje raken en zo een weg banen naar de overzijde en weer terug. Ik hoef de steiger maar af te stappen en (evenwichtig en stralend) het pad te bewandelen ....

Ha! Keep on dreaming!

Oke, ik blijf dromen. Als ik dan een Griekse Godin zou zijn, wie zou ik dan het liefste zijn?

Tjonge, op een lijst van wikipedia zie ik alleen al bij de A 18 godinnen. Wist jij dat er zoveel zijn?
Weet je wat, ik schep gewoon mijn eigen Godin. Yolanda, met Y, want dat vind ik wat glorieuzer dan de gewone J. Als ik dan toch droom, dan ook maar groot!

Dus, hou je vast.

Picture this: Yolanda is de Godin van de natuur, de rust, de innerlijke stilte, de wijsheid, de zon. Vanuit haar stilte borrelen idee├źn en antwoorden op. Zij volgt evenwichtig, vol vertrouwen en stralend haar natuurlijke pad, langs meren, bergen en ravijnen en vulkanen, langs woeste watervallen, slingerende rivieren en bebloemde weiden, en ook het modderpad ernaast. Blootsvoets trotseert zij dat wat het leven haar biedt en geniet er ook nog eens van. Sterker nog (bedenk ik mij nu): zij staat regelmatig stil, sluit haar ogen, ziet voor zich, opent dan haar ogen, en ziet voor zich ...
En komt telkens weer thuis in haar huis aan het meer, waar zij zich zetelt in de schommelstoel met lekkere zachte kussens, om nog net een laatste, of een eerste zonnestraaltje mee te pikken.

:-)

En dan kom ik op bezoek, om haar te vragen wat voor mij belangrijk is, deze dag. En zij weet het. Natuurlijk!

Vandaag was haar antwoord: Volg je plan. Stap voor stap kom je waar je wezen wilt. En trek nou eens dat nieuwe jurkje aan!

Dus draag ik voor het eerst mijn nieuwe jurkje. Zo'n griekse, gedrapeerde, zie je het voor je?
Evenwichtig en stralend bewandel ik de trap, van boven naar benee en weer terug.

Zo, nu snel weer verder met andere Vlammende Vrouwen Verhalen.
Goh, wat zou ik deze graag aanvullen met die van jullie...

Als jij een portret mag maken van je Vlammende Zelf, hoe ziet dat er dan uit?