• jbanner1
  • jbanner2
  • jbanner3
  • jbanner4
  • jbanner5
  • jbanner6
  • jbanner7
  • jbanner8
  • jbanner9
  • jbanner9b
stokjeindemistklein.jpg
De wondere wereld bekeken met het oog van mijn camera, mijn derde oog.

Ineens schiet het mij te binnen, nu, terwijl ik dit eerste blog schrijf voor mijn website Een Nieuwe Kijk:
Alice in Wonderland, dat kleine meisje in een grote wereld, of nee, dat grote meisje in een kleine wereld, is het meisje waarmee ik me op dit moment het meest vereenzelvig!


Ook ik zie de wereld telkens weer met een open, frisse blik, en ik doe dat met behulp van het oog van mijn camera. Deze biedt mij telkens een nieuw kader; ik kan scherpstellen, of bewust niet, groot maken, klein houden, spelen met filters, kleur, standpunt, om zo te ontdekken hoe dat het beeld verandert van de wereld om mij heen; Ik kan bewust belichten, of juist in de schaduw zetten, en zo bespeel ik de waarheid.

Wees niet verontwaardigd, want heus, ook jij doet dat, zonder camera. Het is niet waar, wat we zien, het is maar net welke waarde of waarheid wij eraan toekennen. Met mijn camera kan ik kiezen voor een helpende, positieve, versterkende, bemoedigende, vertrouwenwekkende, hoopvolle, relativerende waarheid. Nee, ik laat mij zomaar niet meeslepen in de waan van de dag. Ik speel er liever mee, bekijk en belicht het van verschillende kanten.
Op deze website zul je daar veel voorbeelden van zien. Hopelijk geniet je ervan, inspireert het je, en zet het je zelf aan tot een Nieuwe Kijk.