• jbanner1
  • jbanner2
  • jbanner3
  • jbanner4
  • jbanner5
  • jbanner6
  • jbanner7
  • jbanner8
  • jbanner9
  • jbanner9b
b_768_0_16777215_00_images_Ikzegaltijdklein.jpg

Vorige week gaf ik een workshop 'FemaleFocus'.

Met een aantal vrouwen ging ik op zoek naar symbolische beelden voor rollen en eigenschappen die passen bij het Vrouw zijn.
Natuurlijk kiest ieder zo zijn eigen beelden en woorden om in beeld te brengen wie de vrouw, deze vrouw, zij, is. Beelden zeggen meer dan woorden, en zo'n beeld-zelfportret geeft dus al snel meer informatie over wie je bent, dan de woorden die je gebruikt om jezelf voor te stellen. Oftewel, je kent elkaar een stuk sneller. Althans, een stuk van de ander ken je een stuk sneller. Dat is natuurlijk alleen het deel dat de ander nu laat zien. Er is een veel groter deel dat onbelicht blijft. Ook voor onszelf.

Ik zoek graag met mensen naar die onbelichte stukken.

Dat geeft weer beweging, een nieuwe focus, nieuwe mogelijkheden. Daar moet je wel zin in hebben, want dat betekent dat je je zelfbeeld oprekt, of bijstelt, of een nieuwe vorm geeft en dat kan ook eng zijn.

Hoe vaak hoor je niet: 'Ik zeg altijd .....'
'Ik zeg altijd ....' kondigt een waarheid aan waar niet aan te tornen valt, waar geen beweging (meer) in zit.
Als ik dat iemand hoor zeggen denk ik ...
altijd ... (laat ik eerlijk zijn)
'Nou, een Nieuwe Kijk is hier geen overbodige luxe'.
Ik zoek graag naar de onderkant, de achterkant, het omgekeerde, het negatief van die verkondigde waarheid. Om de waarheid bij te stellen, of op te rekken, een nieuwe vorm te geven. Of om te constateren: ja, het is echt waar!

maar dat laatste
gebeurt
niet zo vaak ...

Het is maar van welke kant je iets bekijkt. En daar moet ik mezelf ook regelmatig aan herinneren!