• jbanner1
  • jbanner2
  • jbanner3
  • jbanner4
  • jbanner5
  • jbanner6
  • jbanner7
  • jbanner8
  • jbanner9
  • jbanner9b
vrijevrouw.jpg
Onlangs sprak ik een vrouw die zei: 'Als ik voor een groep sta ga ik steeds hoger en sneller spreken. Ik weet dat ik laag moet spreken om meer impact te hebben, en ik wil leren hoe ik dat moet doen. Kun jij me dat leren?'

'Nee', antwoordde ik, 'en sterker nog: ik WIL je dat niet leren!'

Alsjeblieft,  geen trucjes. Die hebben we al genoeg geleerd. Het is een enorme tour om al die trucjes (om gehoord, gezien, geliefd, geloofd, bemint te worden) weer af te leren. Daar ga ik niet nog eens een nieuw trucje aan toevoegen.

Nee.

Ik kan je wel helpen om je aangeleerde 'trucjes' te gaan herkennen EN vervolgens los te laten. Zodat de STEM DIE TEVOORSCHIJN KOMT steeds meer van JOU is:

Puur. Lichamelijk. Naturel. Melodieus. Creatief. Intuïtief. Vrouwelijk. Vol en rond. Zacht en krachtig. Verrassend. Nieuw.

Wil je die stem gaan horen? En voelen?

Een beetje schoorvoetend zei ze: 'Ja'.

En nu heeft ze, net als ik, de smaak te pakken. Haar JAAAaaaa galmt na een paar keer Stemwerk / Stemexpressie / Stembevrijding al lekker in de rondte.