• jbanner1
  • jbanner2
  • jbanner3
  • jbanner4
  • jbanner5
  • jbanner6
  • jbanner7
  • jbanner8
  • jbanner9
  • jbanner9b
b_768_0_16777215_00_images_bride-1156836_1920.jpg
Ik was een Woeste Hengst. Of ik was een Lammetje. Nou, liever verjoeg de Woeste Hengst het Lammetje. Want de allergie voor het Lammetje was groot. En toen de Woeste Hengst zijn mond veel minder roerde, moest ik het Lammetje maar eens echt onder ogen zien. Nou, dat vond ik niet fijn.

Ik profileerde me nl. graag als sterk, zelfverzekerd, assertief, pittig, als iemand die zich de kaas niet van het brood liet eten. Vurig. Een scherpe tong. Een scherpe blik. Een schelle lach. Een harde stem. Overschreeuwend. Sommige mensen stonken erin. Andere mensen haakten af. Maar iedereen die mij beter kende wist dat dit vaak maar een façade was. En achter die façade school het Lammetje. Kwetsbaar, onzeker, zacht, angstig, schuldig, verontschuldigend. Het lammetje dat zich inhield, wegkroop, haar wereldje steeds kleiner maakte, en genoegen nam met, tja, wat warmte en gezelligheid. Genietend, dat wel, van niets hoeven, niets moeten, geen druk, geen haast, geen competitie, geen gevecht.

He, he, eindelijk rust.Een beetje saai. Dat wel. En vlammend beschamend. Dat ook.

bezinnend
verdiepend
versterkend

Een waakvlammetje.

Dat likte aan de wereld, af en toe. Soms zelfs groeide tot een daadwerkelijk vuurtje, maar met een opmerking, zus of zo, een blik uit de hoogte, hier en daar, toch liever maar terug naar gloeiend, broeiend, wakend, sputterend .... Ja, zo ging het een paar jaar, op en af, aan en

bijna

uit...

'Ik hou ermee op!'

Maar nee! Op zulke momenten in mijn leven springt altijd weer het paard in mij te voorschijn. Zij schudt haar manen los, trappelt met haar voeten, neemt een aanloop en springt over het hek van haar veel te klein geworden wei.
Soms is het de woeste hengst. Maar steeds meer roert de wilde merrie zich. Die de woeste hengst, beetje bij beetje temt. Met haar ogen, met haar warmte, met haar zachte kracht.

Ik heet haar van harte welkom!


Herken jij het verschil, tussen de wilde merrie en de woeste hengst?