• jbanner1
  • jbanner2
  • jbanner3
  • jbanner4
  • jbanner5
  • jbanner6
  • jbanner7
  • jbanner8
  • jbanner9
  • jbanner9b
b_768_0_16777215_00_images_stress-2902537_1920.jpg
Drukte of Stress is geen ervaring van je lichaam, maar van je hoofd!

Ja, oké, en dan daarna ook van je lichaam. Want die reageert wel hoor, op je hoofd. Direct zelfs.

Drukte bestaat NIET, wanneer  ik niet

vooruit
('Jemig, dit moet ik allemaal nog doen!!!' )

of terug ('nou ben ik al zo lang bezig, en heb ik alleen nog maar DIT gedaan....' )

DENK.

Of andere gedachten DENK ('Ik WIL dit niet doen, ik wil veel liever....') die me weg van dit moment willen leiden.

Drukte bestaat NIET wanneer je je niet verzet tegen het moment.

Wanneer ik dit moment gewoon doe wat ik doe, van binnen uit, daar volop bij betrokken ben, kan ik simpelweg niet gestrest raken. Onmogelijk.

Ik hoor je denken: 'Ja hallo, maar als mijn omgeving mij opjaagt, of van alles van mij vraagt, verlangt, eist....'

Dan zeg ik: 'Ja hallo, het is aan JOU of je naar die stemmen luistert. Of die stemmen nou van buiten komen of van binnen, je hebt altijd de keuze ernaar te luisteren of niet. Je hebt altijd de keuze er op een voor jou passende manier op te reageren.'

Dit alles betekent niet dat ik geen stress of drukte ervaar. Zeker niet. Ik ervaar wel degelijk stress. Maar ik weet ook zeker dat ik op zo'n moment in de 'valkuil van verzet' val, in plaats van 'beweeg van binnen uit'.

Je kent ze toch ook allemaal? Mensen die de rust zelve zijn? Niet de rust zelve DOEN, dat bedoel ik niet, da's gevaarlijk (ontploffingsgevaar! Ik ken het uit eigen ervaring). De rust zelve Zijn, bedoel ik. Ontspannen bewegen van het een naar het ander, in precies het passende tempo. Doelgericht en zacht. Met Zachte Kracht.

En heb je zelf wel eens gevoeld wat dan de uitstraling op jou is? Precies! Rust! Zodat je niet gaat eisen, of vragen, of opjagen. Maar ook de tijd gaat nemen. Ontspant. Relativeert. Je overgeeft. Geniet van waar je mee bezig bent.

Want DAT is de kunst: Genieten van dat waar je mee bezig bent.
En dan bestaat er geen stress of drukte. Punt.